måndag 11 januari 2010

Spårvagnsmuseet

Det är ju väldigt kallt i Stockholm just nu. Därför vill jag bara som hastigast tipsa om en underbar inomhuslekplats för de små och lite större och - ja, alla stora också för den delen. Alla vuxna som hyser minsta intresse för Stockholms buss- och spårvägshistoria. Spårvangsmuseet på Tegelviksgatan i Norra Hammarbyhamnen. Vilket eldorado för barn med spring i benen. Men se upp för de små trapporna ner i underjorden.

Jag och Hedda åkte tunnelbana och buss till museet. De moderna varianterna. Sen Tillbringade sen tre timmar bland trådbussar, tröskvärk till lok, spårvagnar och minitåg. Hedda hann till och med sova i vagnen en halvtimme. Här måste jag dock hissa varningsflagg. Det var inte lätt att hitta ett lugnt ställe att söva dottern på. Vart jag än gick nog fan var det en unge som förtjust pekade och kommenterade. Eller en trollkarl som sprang runt och marknadsförde sin föreställning. Inga små käcka trottoarkanter fanns heller förstås. Till slut lyckades jag ändå leta upp en liten kant till någon slags pappbyggnad. Föräldrarna som passerade förbi nickade och log igenkännande. Alla småbarnsföräldrar känner till fördelen - i bland nödvändigheten - av en liten kant att guppa vagnen på.

Förutom alla roliga bussar och tåg finns förstås också leksakstågbanor. Men Hedda tyckte det var roligare att plocka på sig tågen och köra dem på golvet i stället. Men en liten stund satt hon trots allt på en pall och körde tåg på rälsen. Ända tills hon lekte akrobat och druttade i golvet med huvudet före.
"Gå hem" hulkade hon när den värsta chocken lagt sig.
Så då gjorde vi det. Klockan var trots allt tre på lördag eftermiddag. Och jag var - dödstrött.

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset Annika. Jag har en son som är HELT tokig i tåg. Det här tipset är alltså mycket uppskattat.
    Vi kommer ju till sverige lite titt som tätt. Det här ska vi nog dra med mormor på nästa gång!
    Tack igen
    PS. du har så rätt om köldknäppen och London - chock varje år! Hehe.

    SvaraRadera
  2. Hej igen
    Jo, söta popcorn är fortfarande mer poppis än salta popcorn. Helskumt.
    Om dagis är dyrt i England? Det kan du skriva upp. Vi betalar 7000kr/månaden och då går Lewis bara tre dagar i veckan. Skulle han gå heltid skulle det inte vara värt att jag jobbar. Min svärmor har honom de andra två dagarna.
    Det är inte klokt.
    Hoppas du och lille Hedda har det bra i kylan.
    Kram

    SvaraRadera